广州成人高考网(www.hbmsgk.com):广州成教高升专、专升本报名、考前辅导、成绩查询、录取信息公布!

2020年成人高考高起点英语基础练习及答案二

发布时间:2020-06-08 整编:广州成人高考网 阅读量:

【提升学历,到广州成人高考网】

2020年成人高考高起点英语基础练习及答案二分割线
以下是广州成人高考网小编为大家汇总整理的2020年成人高考高起点英语基础练习及答案,正在备考成人高考高起点层次的考生们可以做做看以下试题。
 
2020年成人高考高起点英语基础练习及答案二
 
(A)
 
Fire can help people in many ways. Fire can heat water, (1)____ your house, give light and cook food. But fire can burn things too. Nobody knows (2)____ people began to use fire. One story from Australia tells about a man a very long time ago. He (3)____ the sun by a rope and brought fire down.
 
Today people know how to (4)____ a fire with matches. Children sometimes like to play with them. But matches can be very (5)____.
 
Fire kills people every year. So you must be careful (6)____ matches. You should also learn to (7)____ fires. Fires need oxygen. Without oxygen they die. There is (8)____ in the air. Cover a fire with water, sand, or (9)____, with your coat or a blanket. This keeps the air from a fire and kills it.
 
Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it might (10)____ you.
 
1. A. brighten B. warm C. beautify D. lighten
 
2. A. where B. when C. what D. how
 
3. A. watched B. got up to C. went up to D. discovered
 
4. A. set B. make C. cause D. catch
 
5.A. dangerous B. bright C. unusual D. common
 
6. A. about B. to C. On D. afterwww.Examda.CoM
 
7. A. lay out B. put out C. put away D. do away with
 
8. A. fire B. moisture C. oxygen D. substance
 
9. A. in general B. in particular C. in a hurry D. in an emergency
 
10. A. injure B. hurt C. destroy D. spoil
 
(B)
 
Here is another program in the series, "Famous Personalities (个性)。" This afternoon I am going to talk (11)____ the famous film director, Daniel Z. Sloman. Dan Sloman doesn't need any introduction from me. He has directed "Goodbye to Boston", "Pacific Story" and many other famous films. "Tell me, Dan, have you ever directed a film in England?"
 
"Why, yes, Peter. I directed 'Green Years' here."
 
"Oh course. How long (12)____ was that, Dan?"
 
"That was five years ago. That film was about life in an English village."
 
"What can you remember about this (13)____, Dan?"
 
"Lots of things, Peter. When we were filming in the open, it usually (14)____ to rain!"
 
"You rebuilt half the village, I believe, Dan."
 
"That's right, Peter. We built a (15)____ over the river. We put a few buildings. (16)____ our men were working, half the (17)____ watched us."
 
"Were the villagers against the film?"
 
"Oh, no. Many villagers (18)____ a lot of money. Thousands of tourists came to the village. The place (19)____ famous."
 
"Have you ever been back to the village since then?"
 
"I can't say I have, Peter. But I remember it well."
 
"What else do you remember about the film, 'Green Years', Dan?"
 
"Well, I remember the actors, of course. In one scene we (20)____ a thousand 'extras'."
 
"And you used the villagers."
 
"That's right, Peter. There were 2000 men, women and children in the village and we used a thousand of them. Every man has his price. We paid each villager fifty pence to take part in the film."
 
"What about the villagers that weren't in the film?"
 
"They came to watch."
 
"What happened then?"
 
"It was very funny, Peter. We couldn't keep them out of it. We paid half the villagers fifty pence each to act in the film. And we paid the other half of the villagers five pounds each not to join in the film! But it was a great scene. I'll never forget it."
 
"Thank you, Dan."
 
11. A. to B. about C. for D. into
 
12. A. before B. ago C. after D. since
 
13. A. life B. village C. year D. film
 
14. A. begins B. began C. had started D. beginning
 
15. A. road B. way C. village D. bridge
 
16. A. As soon as B. After C. Before D. While
 
17. A. town B. city C. village D. country
 
18. A. made B. took C. carried D. brought
 
19. A. is B. gets C. became D. get
 
20. A. asked B. dismissed C. needed D. told
 
Key: 1. B 2. D 3. C 4. B 5. A 6. A 7. B 8. C 9. D 10. B 11. A 12. B 13. D 14. B 15. D 16. D 17. C 18. A 19. C 20. C

编辑推荐:
上班族如何进行广州成考复习?
2020年广州成人高考报名时间预计

上一篇:2020年成人高考高起点英语基础练习及答案一

下一篇:2020年广州成人高考高起点《英语》必考关键句型

Copyright 2009-2020 广州成考网 www.hbmsgk.com All rights reserved
声明:本站为广州成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准